Sütőben sült csirke fűszeres bundában - Apró trükktől lesz elképesztően ropogós
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/rantott_csirke_123rf_lead.jpg?itok=ejWB-fV6)
Újragondoltuk mindenki örök kedvencét, a rántott húst - ez a sült csirke az illatos fűszerektől és a ropogós kukoricás bundától lesz igazán különleges.
Fűszeres-ropogós bundában sült csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 db tojás
- 1 tk mustár
- 3 bögre kukoricapehely
- 1 bögre finomliszt
- 2 tk durva szemű só
- 2 tk füstölt paprika
- 2 tk szárított kakukkfű
- 1 tk frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
- A húst vágjuk kisebb darabokra, sózzuk meg alaposan (ha levet ereszt, itassuk fel), majd forgassuk meg a lisztben.
- A tojásokat verjük fel, keverjük össze a mustárral, ízlés szerint sózzuk.
- A kukoricapelyhet aprítógép vagy mozsár segítségével törjük apróra, majd a morzsát keverjük el a szárított fűszerekkel.
- A lisztezett húst a hagyományos rántott húshoz hasonlóan mártsuk meg a tojásos keverékben, majd a morzsában és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fújjuk vagy kenjük le egy kevés olajjal.
- A húst előmelegített sütőben süssük 20 percig - ha úgy érezzük, hogy még nem sült át kellőképpen, forgassuk meg és süssük további 10 percig.