Soha többé rendelés – itt a legegyszerűbb házi pizza recept
Azt előre leszögeznénk, hogy az igazi, autentikus, vékony tésztás olasz pizzát nagyon nehéz lesz überelni. A magyar hétköznapokban azonban a pizza legtöbbször valamilyen horror áron házhoz rendelt, gyenge utánzatot takar, rosszabb esetben pedig a közértes mirelit változatot. Pedig jó pizzát házilag készíteni egyáltalán nem ördöngösség – a titok a minőségi hozzávalókban (és a jó társaságban) rejlik. Persze egy jó kemence csak fokozza az élményt, de egy hagyományos sütőben is isteni finom pizzát tudunk sütni. A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk.
Pizza házilag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál szárított élesztő
- 2,5 dl víz
- ½ dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
A szószhoz:
- 1 doboz paradicsompüré (kb. 50 dkg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 kávéskanál szárított majoranna
- 1 kávéskanál cukor vagy méz
- ízlés szerint só, bors
További feltét opciók:
- jó minőségű sonka
- reszelt sajt (parmezán, trappista…)
- mozzarella sajt
- rukkola
- olajbogyó
Az elkészítés leírásához lapozz.