Vigyázat, parazita hegyek – 9 dolog, amit soha ne rendeljünk étteremben
Vendéglátósok vallottak arról, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket soha ne rendeljünk étteremben, bárban. Némelyik egészen meglepő.
Tejes italok
Bár a legtöbben nem gondolkodunk ezen, miközben kedvenc latténkat kortyolgatjuk, a beavatottak szerint a tejes italokat érdemes hanyagolnunk a vendéglátóhelyeken – a felhasznált tej akár egész napokat is kint állhat a pulton hűtés nélkül, vagyis igazi baktériumtenyészet lehet.
Hollandi mártás
A hollandi mártás elkészítésének kevesen állnak neki otthon, inkább étteremben fogyasztják. Pedig érdemes lenne inkább a saját készítésűt választani, mert éttermi körülmények között könnyen gondot okozhat. A hollandi mártás alapvetően nyers tojásból és vajból áll, ami kellő hőkezelés hiányában a kórokozók melegágya lehet.
Csapolt sör
Egy korábbi minőségellenőr szerint csapolt sör helyett válasszuk inkább az üveges változatot – a sörcsapokat a legtöbb helyen szinte soha nem takarítják, rosszabb esetben akár penész is kerülhet az italunkba.
Cikkünk folytatódik, lapozz.