Fűszeres sertéscomb zöldségekkel - Laktató ebéd
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A zöldségekkel sült fűszeres sertéscomb nem csak nagyon finom, de laktató is. Kíváncsi vagy a receptjére? Máris mutatjuk!
Hozzávalók
- 80 dkg sertéscomb
- 0,5 dl olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 2 ek ételízesítő
- 2 fej lilahagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A sertéscombokat pácoljuk be a mustárral, a zúzott fokhagymával és az ételízesítővel. Miután egy éjszakán át pihentettük így a hűtőben, forró olajban süssük pirosra mindkét oldalukat. A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Tegyük őket egy tepsi aljára, ízesítsük ételízesítővel és aprított petrezselyemmel, majd helyezzük rá a sertéscombokat. Öntsük rá a maradék páclét, alá pedig 2 dl vizet. 200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva pároljuk puhára. Egy idő után vegyük le róla a fóliát, így süssük készre. Köretként rizst kínáljunk hozzá.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!