Fűszeres őszibarackleves - édes gazpacho

Őszibarack és fokhagyma egy receptben? Bizony, és milyen finom! Próbáld ki te is, ha egy pikáns, gyors levest ennél. Utána pedig jöhet egy finom nektarinos cobbler.
Őszibarackos gazpacho
Hozzávalók:
- 6-8 érett őszibarack vagy nektarin
- 1 közepes uborka, hámozva, felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek fehérbor ecet (ha van pezsgőecetedm az még jobb)
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- só, bors
- 2 ek friss petrezselyem vagy koriander
- 2-3 dl víz
Díszítés: apróra vágott piros paprika és/vagy avokádó
Elkészítés:
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és turmixban, vagy botmixerrel pépesítjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt annyi vizet adunk hozzá, amennyit ízlésünk diktál. Díszítsük paprikával és avokádóval, de hagyhatunk a tetejére pár kocka uborkát, barackot is.