A krumplin és a rizsen túl, ahol a villa egy szuper köretbe túr - Franciasaláta, mert kell egy kis változatosság
Létezik köret a krumplin és a rizsen túl, nálunk például nincs karácsony franciasaláta nélkül. Imádjuk ezt a színes és egészséges kísérőt, aminek a receptjét most Neked is elhoztam, hátha kedvet kapsz hozzá az ünnepekkor.
Hozzávalók
- 30 dkg zöldborsó
- 20 dkg kockára vágott sárgarépa
- 1 db felaprított alma
- 3 közepes db csemegeuborka
- 3,75 dl tejföl
- 1,5 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- fél teáskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A borsót és a répát megfőzzük, amikor kihűltek, hozzáadjuk az almát és az uborkát. Ezt követően öntetet készítünk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt a cukorral, sóval és citromlével jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és pár mozdulattal elkeverjük. Hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.
Kíváncsi vagy milyen ételekkel alkot tökéletes párost ez a színes köret? Akkor kattints a következő oldalra a receptekért!