Francia hagymás muffin
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ez a hagymás muffin tökéletes lehet reggelire, de akár uzsonnára is! Próbáld ki te is!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 evőkanál étolaj
- 50 g vaj
- 2 bögre finomliszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre reszelt sajt
Elkészítés
A hagymát hámozzunk meg és szeleteljük karikákra. Egy kis olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és közepes lángon süssük aranybarnára a hagymakarikákat. A vajat olvasszuk meg, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, valamint a sót, majd ujjunkkal fúrjunk egy lyukat a keverék közepébe. A tojást lágyan verjük fel a tejjel, majd a hagymakarikákkal együtt tegyük a lisztes edénybe és gyorsan, könnyedén kavarjuk össze. A tésztát kanalazzuk a kivajazott formák háromnegyedéig, majd szórjuk meg reszelt sajttal. 200 fokon, 15 percig süssük!
Ezt is ajánljuk: Sajtos muffin - Katt ide!
Fotó: divaliciousrecipesinthecity.com