Créme brulée - égetett krém, nagyon egyszerűen

Az égetett krém készítésétől általában félünk, leginkább a végén esedékes pisztolyos művelet miatt. Mi most olyan receptet mutatunk, amihez nem kell venned "lángszórót".

Créme brulée egyszerűen

Hozzávalók:

A krémhez

  • 6 dl zsíros tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor

A tetejére:

  • 10 dkg cukor vagy barnacukor

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd ezt és a héjat is beletesszük a tejszínbe. Felmelegítjük a tejszínt, de nem forraljuk! Félretesszük, hogy lehűljön, közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Ha tejszín már nem forró, kivesszük belőle a vaníliahéjat, és nagyon lassan csurgatjuk a tojáshoz, állandó keverés mellett. Tökéletesen elegyítjük és hagyjuk állni 1 órát. Melegítsük elő a sütőt, de ne legyen forró (160 fok). A krémet töltsük kisebb tűzálló formákba. A tepsibe tegyünk egy konyharuhát (ez megakadályozza a formák mozgását) és arra állítsuk az edénykéket. Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, hogy a formák kétharmadáig érjen. Fedjük le fóliával és tegyük az egészet a sütőbe. Süssük kb. 30 percig. Akkor jó, ha a krém már nem folyékony, hanem rezeg. Ekkor szórd meg a cukorral, told vissza a sütőbe és grill fokozaton adj még neki pár percet - amíg a cukor karamellizálódik a tetején.

Tipp: Ennél a módszernél, kicsit előbb kell abbahagyni a sütést, mint amikor pisztolyt használunk, mert a grilezés közben is tovább sül még a krém.

Két másik francia édesség receptje a következő oldalon.

Fotó: taste.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Katalin hercegné és Meghan Markle ékszerkollekciója számos olyan darabot rejt, ami egykor Diana birtokában volt – ám a néhai hercegné egyik legikonikusabb kiegészítőjét sosem láttuk egyik...
Sztárok
Viktória svéd királyi hercegnő lánya, Esztella még csak 12 éves, de már most elmondható róla, hogy nagyon figyelemfelkeltő teremtés.
Fashion&Beauty
A mondás, miszerint az vagy, amit megeszel, nem vicc, étrendünk valójában nagyobb hatással van általános egészségünkre és megjelenésünkre, mint gondolnánk.