A forróságban nincs jobb, mint egy hideg uborkaleves
Nemcsak a tűzhely használatától kíméled meg magad ezzel a levessel, de a kalóriáktól is.
Hideg uborkaleves
Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 1 l joghurt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor kapor
- só, bors
Elkészítés:
Az uborkákat mosd meg, töröld szárazra és nagylyukú reszelőn gyaluld le. Tedd egy tálba és forgasd össze sóval. A joghurtot keverd össze annyi vízzel, hogy leves állagot kapjon a folyadék (1-3 dl, a joghurt sűsűségétől függően). Tedd bele a zúzott fokhagymát, az olajat, a borsot, az apróra vágott kaprot. Ha az uborka kiengedte a levét, mehet bele az is. Ne ülj fel annak a tévhitnek, hogy az uborka levét ki kell csavarni! Miért is öntenénk ki az isteni levét?! Ha minden együtt van, ízlésed szerint adhatsz hozzá még sót.