Különlegesség a hideg napokra: Forró sült gyümölcsös desszert
Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, egészséges, szívet melengető finomság.
Forró sült gyümölcsök
Hozzávalók
- 1 bögre szeletelt alma
- 1 bögre szeletelt körte
- Fél bögre vörösáfonya, mazsola vagy aszalt szilva
- 1 konzerv ananász
- 1-2 teáskanál citromlé
- 2-3 evőkanál kókuszcukor, eritrit vagy xylit
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 4 evőkanál melegített vaj
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1/3 bögre tört dió
- Tejszínhab vagy fagyi vagy puding a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze az felvágott gyümölcsöket és a locsold meg őket a citrom levével. Egy másik tálban keverd össze a megolvasztott vajat, a cukrot, a fűszereket és a kókuszolajat. Ha simára keveredett, add hozzá a mézet és egy keveset az ananászkonzerv megmaradt levéből. A gyümölcsöket keverd össze a vajas keverékkel, úgy, hogy az egyenletesen befedje. Egy kivajazott tepsibe vagy szilikon sütőformába öntsd a teljes keveréket, és már be is kerülhet a sütőbe, ahol egy fél keresztül maradhat. A forró gyümölcsök közé keverd a diót, hagyd még fél órán át sülni. Ezek után kész is a tálalásra, a legjobb ha valamilyen édes krémmel bolondítod meg az ételt, lehet akár egy finom fagyik vagy egy kis adag tejszínhab is.