Csirkegulyás: Egy forró, laktató leves a hétköznapokban is
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/csirkegulyas_123rf_980x480.jpg?itok=xUVD-5bO)
Sertés helyett szárnyashúsból is kitűnő.
Csirkegulyás
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 3 krumpli
- 1 kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- ½ zeller
- 1 ek pirospaprika
- 4 dkg vaj
- szárított zöldségkeverék
- őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megdinszteljük a vajon, majd a kockákra vágott csirkét enyhén megpirítjuk rajta, ezután mehet rá a félbevágott paprika és a paradicsom is. Meghintjük az egészet pirospaprikával, majd visszatéve sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a köménnyel is. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a kockákra darabolt zellert, a végén pedig a szárított zöldségkeveréket. Kis lángon, kb. 40 percig, lefedve főzzük, a felkockázott krumplit csak akkor dobjuk a levesbe, ha a hús már puha. Ha kész, csokorban vagy apróra vágva beletesszük a petrezselyemzöldet is. A csirkegulyást feldobja még a csipetke is, de van, aki tejfölt is kever bele a tányérjában.