Formabontó káposztasaláta a kísérletezőknek
A káposztasalátát mindenki ismeri és szereti - nélküle egyik főétel sem lenne ugyanolyan. Ha azonban kicsit unjuk már ezt a finom "savanyúságot", akkor itt az ideje változtatni! Íme, egy káposztasaláta recept, csak és kizárólag a bevállalós szakácsoknak - akár főétel mellé, akár magában is kiváló!
Hozzávalók
- 3 evőkanál vörösbor-ecet
- 2 evőkanál almalé
- 1 evőkanál csípős mustár
- 1 alma
- 1 evőkanál mazsola
- ízlés szerint só, bors
- 1 kávéskanál cukor
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál dióolaj
- 1 kis fej vöröskáposzta (kb. 40 dkg)
- 1 fej jégsaláta
- 15 dkg camembert
- 2 evőkanál dióbél
Elkészítés
Első lépésként keverjük össze a vörösbor-ecetet, az almalét és a mustárt, ezután hámozzuk meg az almát, magozzuk ki, majd vágjuk kis kockákra. A felszeletelt almákat forgassuk bele az előtte elkészített szószba, nehogy megbarnuljanak, majd vegyük ki belőle, és tegyük félre. Ezután keverjük a szószhoz a mazsolát, a sót, a borsot, a cukrot és az olajakat (napraforgó és dió), és dolgozzunk rajta addig, amíg homogén, sűrű szószt nem kapunk.
Most jöhet a vöröskáposzta: vágjuk négybe, szedjük ki a torzsáját, és csíkozzuk fel, majd keverjük a jó, sűrű szószhoz. A dióbelet daraboljuk össze nagyobb darabokra, majd száraz serpenyőben néhány percig pirítsuk. Ezután következik a tálalás: aprítsuk fel a jégsalátát, majd tegyük ki salátás tányérokba. Minden adagra halmozzunk egy adag szószos-vöröskáposztát, egy camembert-szeletet, némi felkockázott almát és forró, ropogós diót.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!