Egy utánozhatatlan reggeli - Sajtban sült tojás recept
Ha valami egyszerűre, mégis táplálóra vágysz, akkor a sajtban sült tojást neked találták ki. Nem kell hozzá sok idő vagy hozzávaló, tálaláskor mégis mindenkinek kocsányon fog lógni a szeme!
Hozzávalók
- 8 tojás
- 15 dkg szeletelt trappista sajt
- 4 paradicsom
- 1 csokor zöldhagyma zöld szára
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- ízlés szerint currypor és piros fűszerpaprika
- késhegynyi szerecsendió-reszelék
- ízlés szerint só
- pici olaj
Elkészítés
Vágjuk vékony csíkokra a sajtszeleteket, majd a mennyiség felét terítsük egy lapos, tűzálló tálba, amit már előre kiolajoztunk. Ezután foglalkozhatunk a tojásokkal: üssük rá őket egyenként a sajtok tetejére úgy, hogy a sárgájuk ne menjen szét. Sózzuk meg őket, és tegyük rájuk a többi fűszert is: a borsot, a szerecsendiót, a curryt és a paprikát. A maradék sajtcsíkokat borítsuk rá a tojásokra úgy, hogy mindegyikre jusson, majd takarjuk le fóliával a tálat, és mikrohullámú sütőben, a legerősebb fokozaton süssük 4-5 percet. Akkor van készen, ha az étel tetején lévő sajt megolvadt, és egybefüggő réteget alkot. A sütőből kivéve, még tűzforrón hintsük meg a finomra metélt hagymazölddel, tegyünk mellé paradicsomot, és azonnal tálalhatjuk is!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!