Fokhagymás csirkeleves - Villámgyorsan elkészül
Veled is történt már olyan, hogy nagyon kívántál volna egy finom, bőséges levest, de kevés időd volt, így inkább lemondtál róla? Ajánlunk egy levest, amit nagyon egyszerű elkészíteni, mégis olyan laktató, hogy akár második fogás nélkül is elég lehet. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 2 db egész csirkecomb
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- liszt
- olaj
- ízlés szerint fehérbors
- húsleves kocka
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- só
Elkészítés
Süssük fel olajon a csirkecombokat, majd öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Főzzük addig, amíg puha nem lesz a hús, majd ha ez megvan, akkor vegyük ki a vízből, és hántsuk le a húst a csontokról. Vágjuk csinos csíkokra, majd tegyük vissza őket a vízbe. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a húsleves kocka és az apró darabokra vágott petrezselyem. Amikor minden összefőtt, tejfölből és lisztből habarást készítünk, és a levest folyamatosan kevergetve beleöntjük. Forrón tálaljuk!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!