Fehércsokis mousse málnával - Mennyei kényeztetés
A fehércsokis mousse önmagában is megállná a helyét, de málnapürével tálalva válik igazán ellenállhatatlanná.
Hozzávalók
- 4 lap zselatin
- 3 bögre tejszínhab
- 3 tábla fehércsoki
- 40 dkg málna
- 4 dkg porcukor
- 1 darab citrom
Elkészítés
A fehércsoki mousse-hoz a zselatinlapokat áztassuk hideg vízben, majd adjuk hozzá a felmelegített tejszínhez s főzzük addig, míg a zselatin teljesen feloldódik. A fehércsokit vágjuk apró darabokra, majd a zselé és tejszín még meleg keverékét öntsük rá, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk azt meg, majd kb. háromnegyed óráig hagyjuk hűlni ezt a keveréket. Az epret pürésítsük, és ízesítsük a citromlével és a porcukorral, majd kb. 4 órán keresztül fagyasszuk a hűtőben.