Fahéjas szilvakrémleves friss gyümölcsből - Lágy és laktató
A fahéj és a szilva nagyon népszerűek együtt, levesbe foglalva pedig pláne! A gyümölcs friss ízét a fűszerek még jobban kiemelik, és még a hosszas főzőcskézéssel sem kell pepecselni!
Hozzávalók
- 90 dkg szilva
- 2,5 dl víz
- fél citrom reszelt héja
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál méz
- 100 g natúr joghurt
- 1 dl vörösbor
Elkészítés
A szilvát magozzuk ki, majd a vízzel, citromhéjjal, fűszerekkel és mézzel rakjuk föl főni. Ha már megpuhult, turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá 80 g joghurtot és a vörösbort. Főzzük további 10 percig, majd tálalhatjuk is. A megmaradt joghurttal díszítsük a tetejét.