Fagyasztott eperlekvár recept
Eperszezonban sokszor nem is tudjuk, hogy mit kezdjünk a rengeteg piros finomsággal. Ez a különleges fagyasztott eperlekvár most ezen próbál segíteni.
Hozzávalók
- 2 csésze eper
- 4 csésze cukor
- 1 csomag pektin
- 3/4 csésze víz
- fagyasztható tárolók
Elkészítés
Mossuk meg az epret, majd csöpögtessük le és egy krumplinyomó segítségével alaposan passzírozzuk össze. A péphez adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni 10 percig az epret. Míg a cukor áll addig a pektin a vízzel együtt tegyük egy serpenyőbe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük 2 percig. A pektint ezután vegyük le a tűzhelyről és adjuk az eperhez, majd addig kevergessük a masszát, amíg a cukor szinte teljesen el nem tűnik. Kanalazzuk a lekvárt a műanyag dobozokba, de figyeljünk rá, hogy legyen még 2 ujjnyi hely a tároló tetejénél. Egy napig hagyjuk állni az epres finomságot szobahőmérsékleten. Hűtőben 3 hétig, fagyasztóban pedig akár 1 évig eláll a különleges lekvár.
Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár - Katt ide!