Ezer arcú zöldségek - A kukorica és a zöldborsó
Valami könnyűt szeretnél készíteni vacsorára? Felejtsd el az ízetlen zacskós mixeket és használj valódi zöldségeket! Egy színpompás saláta, vagy wokban párolt zöldség nem csak a szemnek kellemes, de igazi vitaminbomba is.
Köretként a legnépszerűbb
A zöldborsót és a kukoricát számtalan formában tudjuk hasznosítani, akár majonézes alappal, akár salátával vegyítve tálaljuk. A hagyományos franciasaláta az egyik legnépszerűbb köret, amit ezekből a zöldségekből készíthetünk, de természetesen fogyaszthatjuk tengeri halakkal, vagy más húsokkal is. A „tavaszi” kezdetű ételekben szinte biztosan megtalálhatók ezek a zöldségek, bár a konzerv, és a fagyasztott kiszereléseknek köszönhetően szerencsére télen sem kell lemondanunk róluk.
Recept-tipp: Majonézes kukoricasaláta
Párolt zöldségek
A kukorica és a zöldborsó kitűnő alapja lehet szinte bármilyen wokban készített párolt ételnek, hiszen ezzel az eljárással adják ki igazi zamatukat. Egy-egy hideg téli nap végén keresve sem találhatnánk könnyebb és egészségesebb vacsorát, mint egy ízletes, párolt zöldségekből álló fogást, amit természetesen bármilyen sült hús mellé is bátran fogyaszthatunk.
Recept-tipp: Zöldfűszeres harcsa párolt zöldséggel
Sülve-főve együtt
A konzerv kukorica és zöldborsó nagy előnye, hogy télen-nyáron fogyasztható, mindig ropogós és ízletes, így tökéletes kiegészítője bármilyen sült, vagy főtt ételnek. A vasárnapi ebéd igazi színfoltja lehet, ha a húst kukoricával, vagy zöldborsóval együtt sütjük meg. Nem csak a szemünket gyönyörködteti majd a látvány, hanem ízlelőbimbóinkat is!
Recept-tipp: Kukoricával borított sajtos pulykamell
Társ a főzésben (x)
A Bonduelle kínálatában a zöldborsó és a kukorica mellett még számos zöldségféléből válogathatunk, s hogy garantáltan jól sikerüljön az aznapi fogás, a márka weboldalán igazán szuper receptötletekkel is segítik a vásárlókat.