Ez lesz a karácsonyi menü Schobertéknél - Ínycsiklandó ünnepi falatok

"A karácsony nálunk a legfontosabb ünnep. Ilyenkor minden a családról szól. Együtt vagyunk, rengeteget beszélgetünk, játszunk és természetesen jókat eszünk" - mondta Rubint Réka, aki kedvenc karácsonyi receptjeit megosztotta a Story magazinnal. Mi pedig megosztjuk ezeket veled is!
Hozzávalók
- 1 darab, 60-80 dkg-os hízott libamáj
- 4 szelet baconszalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A libamájat vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconbe tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy puhábban vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.
"Ez Norbi kedvence. Nálunk minden évben ez az ünnepi vacsora fénypontja" - teszi hozzá Réka.
A Rubint Réka-féle klasszikus húslevesért kattints a második oldalra!