Nem kell többé cukrászdába menned érte: Rigó Jancsi, egy örök klasszikus desszert

A házi változat sokkal finomabb, és nem is gondolnád, mennyire egyszerű elkészíteni.
Rigó Jancsi
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2x4 db tojás
- 2x3 ek finomliszt
- 2x1 ek kakaópor
- 2x4 ek cukor
- 2x1/2 cs sütőpor
- 2x1 ek olaj
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dkg zselatin
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két vékony piskótalapot sütünk egymás után egy 24x30 centiméteres tepsiben és hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a zselatint pedig kevés vízben feloldjuk és langyosra melegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük az olvasztott, de nem forró csokit és a feloldott zselatint. A krémet rákenjük az egyik piskótalapra, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a felső piskótalapot. Másnapig hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük fel.