Nemcsak csirkével isteni: Tárkonyos pulykaraguleves újragondolva
A családi ebéd sztárja lesz ez a pikáns első fogás, aminek a receptjét még a nagyi is elkéri majd!
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell
- 250 g zöldborsó
- 200 g csiperkegomba
- 2 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1,5 l alaplé
- 1 cs petrezselyem
- 2 tk tárkony
- 2 ek olaj
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés:
A pulykamellet és a zöldségeket felkockázzuk, a húst sózzuk, borsozzuk, majd olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát is. Ha a hús már kezd fehéredni, jöhetnek a felkockázott, felkarikázott zöldségek a zöldborsó kivételével, valamint az apróra vágott petrezselyem is. Megszórjuk az egészet tárkonnyal és pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és lefedve körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Az utolsó 10 percben beletesszük a levesbe a zöldborsót is, ha pedig már a zöldségek és a hús is puha, hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet, majd további 2-3 percig főzzük.