Epres tiramisu, ami megéri a kalóriákat: jobb, mint az eredeti

Néha a hagyományos desszerteket is jó felturbózni, például a tiramisut eperrel megspékelve még finomabb végeredményt kapunk. Próbáld ki, mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 100 g tejszín
- 25 dkg eper
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg mascarpone
- 8 tk narancslikőr
- 6 dkg cukor
- 5 dkg keksz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk kakaópor
- fél citrom leve
Elkészítés
A epret tisztítsuk meg, majd vágjuk négy részre. A tejszínből verjünk kemény habot, a mascaronét, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet pedig keverjük össze és adjuk hozzá a tejszínhabhoz. Az epret, a likőrrel meglocsolt kekszet és a krémet rétegezzük poharakba. A tetejüket díszíthetjük egy kis félretett krémmel, eperrel, keksszel és kakaóporral. Hűtőben pihentessük egy kicsit, ezt követően fogyasztható.
Lapozz a krémes banános süti és a Rákóczi túrós receptjéért is!
Fotó: Goodfon.su
Oldalak

This is a modal window.