Epres madártej - Recept

Ebben a melegben valami hideg édességet, desszerted szeretnél enni, de már unod a fagylaltot? Akkor készítsd el az alábbi epres madártej receptet, és hidd el, hogy onnantól kezdve ez lesz a kedvenc édességed.
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 5 tojásfehérje
- 12 dkg nyírfacukor
- kevés citromlé
Elkészítés
Az epreket mossuk meg, turmixoljuk össze, majd törjük át egy szitán. A kapott krémet ízesíthetjük egy kevés cukorral és citromlével, majd tegyük a hűtőbe. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a cukrot, és addig verjük, míg sűrű, fehér habot nem kapunk. Eközben forraljunk vizet, és a forrásban lévő vízbe tegyünk kanálnyi halmokat a habból, és főzzük meg. Amikor az összes gombóc elkészült, vegyük ki, és csöpögtessük le őket. Öntsük tálkákba az eperkrémet, majd tegyük rá a habgombócokat. Ezután már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!