Ehető, nyers kenyér házilag - Ilyet még biztosan nem kóstoltál
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Íme a kenyér, ami nem igényel sütést és 15 perc alatt elkészíthető a tésztája! A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fogják. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 7 csésze mandulaliszt
- 1 teáskanál mogyoróaroma
- 1 teáskanál sztívia
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 csésze őrölt lenmag
- 1/2 csésze olívaolaj
Elkészítés
Tegyünk minden hozzávalót - kivéve az olajat és lenmag őrleményt - egy edénybe és keverjük alaposan össze. Fokozatosan adjuk a masszához az olívaolajat és a lenmagot. Gyúrjuk a tésztát kenyérformájúra, majd helyezzük egy lenmagliszttel meghintett vágódeszkára. Vágjuk fel másfél centi vastag szeletekre. Tegyük aszalógépbe és szárítsuk 115 fokon három órán át. Ha nincs ilyen gépünk, használhatjuk a sütőt is, aminek nyissuk ki az ajtaját. Légáteresztő dobozban akár egy hétig is eláll a hűtőben.
Ha kipróbálod a nyers kenyér receptjét, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!