Egyszerű rakott babapiskóta – majdnem olyan, mint a tiramisu

Villámgyors, egyszerű, olcsó és még sütnöd sem kell.
Rakott babapiskóta
Hozzávalók:
- 1 cs babapiskóta
- 2 cs vaníliás vagy csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg vaj
- cukor ízlés szerint
- 1 kk rumaroma
- 1 dl kávé
- 2 dl habtejszín
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A tejet egy edényben melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a pudingport, a cukrot és sűrűre főzzük. Ha a puding langyosra hűlt, egyenletesen elkeverjük benne a vajat. A lefőtt, kihűlt kávéba keverjük a rumaromát, majd ebben egyesével megmártjuk a babapiskótákat, végül egy üvegtálba fektetjük sorban, egymás mellé. A piskótasort megkenjük a pudinggal, majd jön egy sor korábban habosra vert tejszín. A desszertet addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejét habbal zárjuk, amit megszórhatunk kakaóporral vagy gyöngycukorral. Ha kész, egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
További sütés nélküli finomságokért lapozz!
Fotó, leadfotó: Femcafe.hu
Oldalak
This is a modal window.