Pillanatok alatt eltűnik a tányérról: Egyszerű és ropogós fasírtlepény

Nem kell vele sokat vacakolnod, mégis isteni finom.
Fasírtlepény
Hozzávalók:
- 2 kg darált sertéshús
- 4 db zsemle
- 4 db tojás
- 4 db paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoránna
- olívabogyó
- 1 dl olaj
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot pedig felkarikázzuk. Kifacsarjuk a zsemléket, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a paradicsomot és az olívát kivéve. Olajjal kikenjük egy tepsi alját, és belehalmozzuk a húsos masszát. A tetejét paradicsomszeletekkel és olívabogyóval rakjuk tele, ettől még ízletesebb és különlegesebb lesz a lepény. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük – ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel vagy hasábburgonyával.
További két fasírt receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
