Egyszerű fahéjas-almás süti - Gyors karácsonyi desszert

Nyakunkon vannak az ünnepek, ami nem mindig jelent nyugodt légkört. Ha nem szeretnél kapkodni, készíts egyszerű és gyors recepteket, mint ezt az isteni piskótát.
Hozzávalók
- 6 db alma
- 1 bögre cukor
- 1,5 bögre rétesliszt
- 3/4 bögre olaj
- 3 tojás
- 1 evőkanál fahéj
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg durvára vágott dió díszítésnek
Elkészítés
Az almákat hámozzuk meg és távolítsuk el a magházakat. Kockázzuk fel őket és locsoljuk meg némi citromlével. A tojásokat üssük fel, majd keverjük össze a cukorral, tegyük hozzá az olajat és a citrom lereszelt héját. A lisztbe tegyük bele a fahéjat, a szódabikarbónát, és ha már jól elkevertük, forgassuk meg benne az almákat. Tegyük bele a tojásos keveréket is, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt formába és szórjuk meg a dióval. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig süssük. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Készítsd el a fahéjas csigát is!