Édeset az édesnek - Valentin-napi finomság
Hamarosan itt a szerelmesek napja, a Valentin-nap. Ha párod jobban értékeli a saját készítésű meglepetéseket, ez az aranyos Bálint-napi szívecske remek választás!
Hozzávalók
- 2,5 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 10 dkg Rama
- 7 dkg élesztő
- 12,5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3-4 dkg Rama a tepsi kikenéséhez
- porcukor a tetejére
- eper vagy baracklekvár
Elkészítés
Felmelegítjük a tejet és belerakjuk a Ramat. Hagyjuk, hogy felolvadjon benne. Amikor már langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Belekeverünk egy evőkanálnyi cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a lisztet egy tálba szitáljuk a maradék cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. A közepét kimélyítjük és beleütjük a tojásokat. Beleöntjük a tejes élesztőt is, majd bedagasszuk 5-6 perc alatt. Akkor lesz jó, ha lágy állagú lesz a tészta, mint a fánk. Letakarjuk, és 40-50 percig kelesszük. Ezt követően lisztes gyúrólapra helyezzük és ujjnyi vastagságúra kilapítjuk, majd egy szív alakú formával kiszaggatjuk. Ramával kikent vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük, de még 20 percig hagyjuk pihenni, hogy tovább keljen egy kicsit. Végül megkenjük olvasztott rámával és előmelegített sütőbe rakjuk. 190-175 fokon megsütjük 20 percig.
Egy kis apró kedvesség párunknak Valentin-napra! Porcukorral és lekvárral kínáljuk. Kóstold meg egy izgalmas receptünket is, a raffaellóval töltött muffint!