Édes csirkemell pirított zöldbabbal recept
Mit tegyünk, ha a vendégek szinte már az ajtóban toporognak, de nekünk még ötletünk sincs az esti menüre? Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg Bonduelle Vapeur vágott zöldbab
- 1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 dl világos szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig. Párolt rizzsel tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Brokkolis ricottatorta recept - Katt ide!