Csokis Kaland recept - Készítsd el otthon Magyarország győztes cukormentes tortáját
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Előző héten hozták nyilvánosságra az idei év győztes cukormentes tortáját, amelyet már ma és holnap is meg lehet kóstolni Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján. Aki otthon szeretné megsütni ezt a mennyei tortát, annak felhívjuk a figyelmét arra, hogy ez egy cukrászüzemi körülményekre készült recept. A hozzávalók és a technológia eltérése miatt otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény.
Piskóta
Hozzávalók
- 150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
- 75 g xilit
- 90 g darált dió
- 50g mandulaliszt
- 25 g kakaópor (10-12 %)
- 4 g szódabikarbóna
- csipet só
- 70 g olvasztott vaj
- 75 g víz
Elkészítés
Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot. 420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160 fokon 10-15 percig sütjük.
Meggy öntet
Hozzávalók
- 200 g mirelit meggy
- 8 g eritritol
- 10 g alma pektin
Elkészítés
Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. Lehetőleg előző nap főzzük össze.
Marcipán réteg
Hozzávalók
- 70 g diabetikus marcipán