Csoki imádóknak kötelező - Csokoládémázas brownie
A csoki a világ legfinomabb édessége, így egy csokoládéból készült süteménynél nem létezik semmi finomabb.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 30 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 ampulla vanília aroma
- 3 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 2 ek. kakaópor
- 10 dkg durvára tört dió
A mázhoz:
- 7 ek. tejszín
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés
A vajat egy edényben a csokoládéval együtt, felolvasztjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a csipet sót, a cukrot és a vanília aromát hozzákeverjük a felolvadt masszához.
A tojásokat egymás után belekeverjük, majd az egészet egy edénybe átöntjük. Utána beleszórjuk a lisztet a kakaóval, majd a legvégén a durvára tört diót.
Egy kb. 28 x 23 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és elsimítjuk. Alulról a második sínen kb. 30 percig 180 fokon sütjük. Utána kivesszük és hűlni hagyjuk, majd egy késsel a szélét körbevágjuk és kiborítjuk.
A mázhoz a csokoládét a 7 kanál tejszínnel felolvasztjuk, így egy sűrű krémet kapunk. Ezzel a krémmel vonjuk be a süteményt, majd 1 óra hosszát a hűtőben tesszük.
Fotók: festivalchocolate.co.uk