Csőben sült padlizsán - Nemcsak vegáknak

Ha szeretjük a padlizsánt, a következő receptet szinte kötelező elkészíteni! Gyorsan megvan, ráadásul igen finom! Mutatjuk!
Hozzávalók
- 4 kisebb padlizsán
- 250 g mozzarella
- 150 g koktélparadicsom
- 120 g paradicsomszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- fél tk oregánó
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
A padlizsánt tisztítsuk meg, vágjuk ketté és olajjal meglocsolt serpenyőben pirítsuk meg 4-5 perc alatt. Közben keverjük el a félbevágott koktélparadicsomokat az oregánóval, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. A padlizsánokat helyezzük el egy tepsiben, kanalazzuk rá a paradicsomszószt, majd jöhet rá a felszeletelt mozzarella és a fűszerezett paradicsom. Locsoljuk meg még egy kis olívaolajjal és 15 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: waltermagazine.com
Oldalak
