Sült pisztráng fokhagymás-citromos mártással - Különleges fogás hétvégére

Bár nem könnyű hozzájutni a jó minőségű halfélékhez, és nem is egy olcsó dologról van szó, jótékony hatásai miatt mindenképp érdemes heti egy-két alkalommal fogyasztanunk. Cikkünkben most egy szuper pisztrángreceptet mutatunk be!
Hozzávalók
- 600 g pisztrángfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek olasz fűszerkeverék (kakukkfű, oregánó, petrezselyem)
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- 2 ek fehérbor
- 2 ek vaj
- 2 ek petrezselyem
Elkészítés
A halfilét tisztítsuk meg és szórjuk be a fűszerkeverékkel, valamint a sóval. 2 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és ezen pirítsuk meg a halat. Pár perc múlva adjuk hozzá a felkockázott fokhagymát, a citromlevet és a fehérbort. Alacsony lángon főzzük pár percig, majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem és 2 evőkanál vaj. Ha a vaj teljesen elolvadt, a hal pedig megpuhult, tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: foodnetwork.com
Oldalak
