Imádod a rántott húsos szendvicset? Akkor tuti nyerő ez a bagett
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/toltott_bagett_tasty_980x480.jpg?itok=kVFPmkKe)
Szendvics is meg nem is, mártogatós is meg nem is.
Sajtos-csirkés, töltött bagett
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 250 g liszt
- 4 tojás
- 230 g zsemlemorzsa
- 240 ml olaj
- 10 szelet mozzarella sajt
- marinara szósz
- 75 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss petrezselyemzöld
- 1 ek reszelt parmezán
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban kisütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük. A bagettet három vagy négy egyenlő részre vágjuk, figyelve arra, hogy a darabok tényleg megközelítőleg ugyanolyan méretűek legyenek. A bagettek belsejét késsel kivágjuk, majd a mozzarella szeletekkel alaposan bebugyolált, kisütött húsokat a kiflikbe nyomjuk. A töltött bagetteket 1 centis falatokra vágjuk, majd fóliával borított sütőlapra szorosan egymás mellé helyezzük. Az olvasztott vajból, a fokhagymából, a petrezselyemzöldből és a reszelt parmezánból összeállított fűszervajjal gazdagon megkenjük, majd a fóliát ráhajtogatva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha a sajt megolvadt és a bagettek teteje is megpirult, el is készült az étel. Önmagában is finom, de marinara szósszal kínálva fenséges lakoma.
Ha saját szemeddel győződnél meg arról, hogy a töltött bagett milyen egyszerűen elkészíthető, akkor nézd meg ezt a videót!