Csirkepogácsák lencsével
A hagyományos fasírtot mindenki szereti, de érdemes csirkehússal és lencsével is kipróbálni!
Hozzávalók
- 100 g vörös lencse
- 350 g darált főtt csirkehús
- 120 g zsemlemorzsa
- 1 ek citromlé
- 1 tk finomra vágott oregánó
- só, bors
- 500 ml olaj a sütéshez
Elkészítés
Töltsünk meg vízzel egy nagyobb serpenyőt és forraljuk fel. Tegyük bele a lencsét és főzzük puhára, kb. 30 perc alatt. Szűrjük le, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól keverjük össze. Készítsünk belőle 8 húspogácsát.
Melegítsük meg az olajat egy nagyobb serpenyőben, jó forróra. Süssük ki a pogácsákat, míg aranybarnára pirulnak, 8-10 percig. Itassuk le papírtörlővel és forrón tálaljuk.