Jobb, mint az eredeti: Csirkelasagne, a hagyományos olasz verzió egy kicsit másképp
Készülj fel rá, hogy ebből az ételből mindenki repetázni fog!
Csirkelasagne
Hozzávalók:
- 500 g lasagnetészta
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg trappista sajt
- 15 dkg teavaj
- 5 dl tej
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 1 doboz paradicsomsűrítmény
- pirospaprika
- bazsalikom, oregánó
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, 5 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd erre dobjuk rá a húst is, amit ízlés szerint fűszerezünk és felöntünk annyi vízzel, hogy ellepje. Körülbelül 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomsűrítményt, majd forralunk rajta egyet. Közben a 10 dkg vajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot és még egyet forralunk rajta. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, majd elkezdjük rétegezni a lasagne hozzávalóit: egy réteg tészta, egy réteg hús, egy újabb réteg tészta, majd egy réteg sajtszósz. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejét leöntjük a maradék sajtszósszal és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.