Csirkehúsos-babos saláta
A két olasz eredetű babfajta, a Borlotti és a Cannellini felhasználásával, sokféle ízletes és különleges étel elkészíthető, a lehetőségek száma szinte végtelen. Nem csak az egészségünknek kedvezünk azzal, ha tarka-vagy fehérbab kerül a tányérunkra, de a család elismerésére is garantáltan számíthatunk.
Hozzávalók
- Bonduelle Kentucky vörösbab barbeque szószban
- 15 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva
- 25 dkg csirkehús, kis kockákra vágva
- 1 csomag vegyes saláta
Elkészítés
A szalonnát zsiradék nélkül egy serpenyőben sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst. Alacsony hőfokon pirosra sütjük, majd félretesszük. A salátát megmossuk, alaposan megszárogatjuk, majd egy tányérra halmozzuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a babkeveréket, végül megszórjuk a szalonnás csirkehússal, és melegen tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés sajttal megszórhatjuk, vagy pirítóst adhatunk mellé.
Ezt is ajánljuk: Csokis meglepetés muffin - Katt ide!
Fotó: lefsekimchee.blogspot.com