Csípős thai csirkeleves - Recept
Érdemes néha elkészítenünk otthonunkban egy-egy finom thai fogást, hiszen amellett, hogy kellemesen felmelegítenek bennünket, még a megfázást is elűzik. Íme egy csípős csirkeleves recept!
Hozzávalók
- 2 csirkemellfilé
- 400 ml kókusztej
- 400 ml húsleves alaplé
- 1 lime
- 1 szál citromfű
- 1-2 cm-es gyömbér
- 1 piros chili
- 2 ek friss koriander
Elkészítés
Reszeljük le a gyömbért, facsarjuk ki a lime-ot és aprítsuk fel a chilit valamint a citromfüvet, a csirkemellet pedig vágjuk vékony csíkokra. Egy lapos tányérra rakjuk a húst, csorgassuk rá a lime levét és hűtőben hagyjuk állni nagyjából 30 percig. A többi hozzávalót egy edényben tűzön melegítsük meg, majd ha elkezd a levesünk forrni, adjuk hozzá a bepácolt csirkehúst. Közepes lángon főzzük nagyjából 15 percig. (Természetesen, ha nagyobb darabokra vágtuk a húst, akkor több időbe is telhet, míg megpuhul.) Tálaláskor korianderrel díszítsük a levest.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!