Cseresznyeszörp recept
Az isteni cseresznyéből nem csak finom sütit, levest vagy befőttet lehet készíteni, hanem, szörpöt is.
Hozzávalók
- 2 kg cseresznye
- 65 dkg cukor
- 1 db közepes fahéj
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom héja
- 1 mk szalicil
Elkészítés
A gyümölcsöt kimagozzuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig főzzük. Ezután szűrjük le a levét egy nagyon sűrű szitán, hogy a magrész ne kerüljön bele, majd a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját és a fahéjat beletesszük, és addig főzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadja. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk. Ezután átszűrjük, palackokba töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 20 percig gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Hideg cseresznyeleves - Katt ide!