Cseresznyepálinkás banánsaláta
Ha nem vagyunk nagy konyhatündérek, akkor is könnyen elvarázsolhatjuk a vendégeinket egy egyszerű, de különleges finomsággal.
Hozzávalók (2 főre)
- 2 banán
- 1 alma
- 1 narancs
- 2 cl cseresznyepálinka
- tejszínhab
Elkészítés
A narancsot és az almát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A banán szeljük fel nem túl vékony szeletekre, majd egy mutatós tálban fektessük a gyümölcsmixre, amit idénygyümölcsökkel is kiegészíthetünk. Ezután a banánt locsoljuk meg a pálinkával, majd pár pici halmot nyomjunk rá a tejszínhabból és már kész is. Még különlegesebb lehet ez a desszert, ha van otthon cseresznyénk is, mert akkor nem csak az alapkeverékbe tehetünk bele, de díszítésnek is isteni.
Fotók: whstatic.com, ayay.co.uk