Így még biztosan nem készítetted – Chilis bab egy kis csavarral
A chilis bab (vagy chili con carne) örök kedvenc a konyhában, hiszen amellett, hogy nagyon finom, rendkívül egyszerű elkészíteni. Kedvenc csípős ételünket ezúttal étcsokoládéval bolondítottuk meg – nagyon jól áll neki.
Étcsokoládés chilis bab
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 20 dkg fagyasztott morzsolt kukorica (lehet konzerv is)
- 1 ek chilis bab fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 löttyintésnyi száraz vörösbor
- 2 kisebb kocka étcsokoládé
- 200 ml víz
- ízlés szerint só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteljük meg egy kevés olajon.
- Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le.
- Ha a hús megpirult, adjuk hozzá a babot és a kukoricát, öntsük fel a sűrített paradicsommal és a vízzel, fűszerezzük és adjunk hozzá egy löttyintésnyi vörösbort. Közepes lángon főzzük 15-20 percig.
- Ha már majdnem elkészült, adjuk hozzá az étcsokit és keverjük jól el a húsos raguban, hogy teljesen elolvadjon.
- Tortillával, rizzsel tálaljuk.
Fotó: 123rf.com