Cappuccinós tekercs - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha már unjuk a hagyományos piskótatekercseket, készítsük el az alábbi cappuccinós süteményt! Egyáltalán nem bonyolult, ráadásul nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók
- 18 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 tojásfehérje
- 6 dkg liszt
- 5 dl tejszín
- 2-3 ek cappuccino por
- 1 rúd vanília
- kakaópor
Elkészítés
A csokoládét tördeljük darabokra, majd gőz fölött olvasszuk meg. A tojásfehérjéből verjünk habot, adjuk hozzá a cukrot és a kikapart vaníliarúd belsejét. Keverjük össze, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor tegyük hozzá a felolvasztott csokoládét és a lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd ebbe öntsük a tésztát és egyengessük el. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Óvatosan borítsuk ki egy konyharuhára, tekerjük fel és pihentessük. Készítsük el a tölteléket: a cappuccino port 2 evőkanál tejszínnel keverjük simára. A maradék tejszínből verjünk habot és adjuk hozzá a cukrot. Tekerjük ki a piskótát, kenjük rá elsőként a cappuccinós elegyet, majd a cukros tejszínhabot. Tekerjük fel ismét, pihentessük 15-20 percig, szórjuk meg a tetejét kakaóporral és máris szeletelhetjük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!