Maradt némi bontott pezsgő a hétvégi buliból? Ezt tedd, hogy ne kelljen kiönteni
A hétvégi buliban szépen fogyott a pezsgő és a prosecco, de még így is megmaradt néhány megkezdett üveg? A maradékokat semmi esetre se öntsd ki - így mentheted meg őket.
Kevesebb hulladék
Napjainkban sajnos az élelmiszer-pazarlás soha nem látott méreteket ölt és ez alól az italok, alkoholos italok sem képeznek kivételt.
Mindenki számára ismerős életkép, amikor egy vendégség, illetve házibuli végén a konyhapulton tornyosulnak a megkezdett alkoholos üvegek és rájövünk, hogy a fele nem is üres. Ezek a maradékok gyakran a lefolyóban, kukában végzik, pedig ennek nem kellene így lennie - megfelelő tárolás esetén például az olyan buborékos italok, mint a pezsgő vagy a prosecco még 2-3 napig fogyaszthatók.
Fontos megjegyezni, hogy a közhiedelemmel ellentétben az olyan megbontott buborékos italokat, mint a pezsgő vagy a prosecco nem szabad felbontást követően fagyasztóban tárolni, ugyanakkor a magasabb hőmérséklet miatt a konyhapult sem a legoptimálisabb hely - ezek mind rontják a finom ital minőségét.
Létezik azonban még néhány tévhit a megkezdett pezsgő tárolásával kapcsolatban - ezekért lapozz!