Szédítő borleves - A karácsonyi menü tökéletes nyitófogása

Nálunk az év végi jeles alkalmakkor a bor elég nagy szerepet játszik, pezsgő és koktélok helyett inkább ezzel öblítjük le az ünnepi fogásokat. A munkaköre ugyanakkor, mint tudjuk, nem merül ki az italként való felhasználásban. Elhoztam Neked a karácsony egyik kedvelt csemegéjének, a borlevesnek receptjét, amely garantáltan meghozza a jó hangulatot.
Hozzávalók
- fél liter savanykás fehérbor
- fél liter víz
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 5 tojás
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
Felforraljuk a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel, közben kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a maradék bort. Ha elkészült a fűszeres lé, akkor rászűrjük a cukros-lisztes keverékre és az egészet lassú tűzön, kb. 10 percig, állandó kevergetés mellett felforraljuk (sűrűbb, krémesebb állagot kell kapnunk).
Ez a leves tökéletes előételként is szolgálhat, remek nyitófogása lehet az ünnepi menünek. Jó étvágyat hozzá!
A karácsonyi menü legjobb recepjeiért lapozz tovább!
Fotó, lead: Ourkitchen.fisherpaykel.com
Oldalak

This is a modal window.