Túrós tészta kicsit másképp - Egyszerű, kiadós és hihetetlenül finom

A túrós tészta a magyar konyha egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb specialitása, főként, ha egy kicsit megbolondítjuk némi szalonnával is. Én nagyon szeretem variálni az ízeket, játszani a hozzávalókkal, fűszerezéssel, ezért most hozzáadtam egy csipetnyi kaprot, és a kockatésztát pennére cseréltem. Szeretnéd a receptem?
Hozzávalók
- 50 dkg pennetészta
- 50 dkg túró
- 5 dl tejföl
- 15 dkg szalonna
- 1 cs kapor
- só
- olaj
Elkészítés
A tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, ízlés szerint meghintjük sóval és megszórjuk (szintén ízlés szerint) kaporral. Arra figyeljünk, hogy az állaga ne legyen túl híg, inkább krémes összetételű. Ha kész a tésztánk, akkor forgassuk át egy kicsit a pirított szalonnában, hogy füstös, pikáns ízt kapjunk. Ezt követően már csak tálalnunk kell, vegyünk egy adag tésztát és a tetejére öntsük rá a keverék egy részét, díszítésként pedig szórjuk meg a szalonnával.
Egyszerű, kiadós és hihetetlenül finom. Bon appetit!
Imádod a tésztákat? Akkor feltétlenül lapozz tovább!
Fotók: M.cdn.blog.hu
Oldalak
