Illatos bodzaszörp: Naná, hogy nem múlhat el egyetlen tavasz sem nélküle!
Felejtsd el a tartósítószert!
Bodzsaszörp
Hozzávalók
- kb. 30 tenyérnyi nagyságú, egészséges bodzavirág
- 4,5 l víz
- 70 dkg cukor
- 1 citrom
- 3 g citromsav
Elkészítés
A cukrot egy lábasba tesszük, majd ráengedjük a vizet és felforraljuk. A szirupot egy 5 literes, tiszta üvegbe töltjük, majd beletesszük a citromsavat és a jól megmosott, zöld részeitől megfosztott bodzavirágokat. A tetejére karikázzuk az alaposan megmosott citromot, így pihentetjük hűvös helyen 5 napig. El ne felejtsük minden nap átkeverni! Ha letelt az idő, nincs más dolgunk, mint leszűrni és hűtőben tartani addig, amíg ki nem töltjük a poharunkba.