Birskompót recept

Ha már unjuk a körte- és a sima almakompótot, akkor készítsük birsalmából. Nem fogjuk megbánni!

Hozzávalók

  • 3 kg birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 2 citrom leve
  • 10 db szegfűszeg
  • 5 db fahéj

Elkészítés

A megmosott, meghámozott és feldarabolt gyümölcsöt fazékba tesszük, és azonnal ráöntjük a citromlevet meg annyi vizet, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, és fedő alatt ízlés szerint félkeményre vagy puhára főzzük. Ha langyosra hűlt, üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben 2 hétig eláll.

Ezt is ajánljuk: Birsalmalekvár feketeszőlővel - Nem mindennapi jam - Katt ide!

Fotó: birsalma_fachschule-neumarkt.it_980x480

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.