Mennyei banánkenyér az ünnepekre: keverd össze és már mehet is a sütőbe!

Mit kezdjünk az érett, akár már enyhén barna banánokkal? Készítsünk banánkenyeret! (x)
Könnyen elkészíthető
A könnyen elkészíthető sütemény mindig jó választás lehet, ha gyorsan szeretnénk házi készítésű finomságot az asztalra tenni. A puha textúra és a csokoládédarabok biztosan elvarázsolnak mindenkit, a bio alapanyagokról nem is beszélve! Tipp: a vegán verzióhoz a vajat helyettesítsük kókuszzsírral. Ez az alapanyag nem mellesleg fel is dobja a kenyerünket, a különleges ízvilágról pedig majd a fahéj és a Bourbon vanília gondoskodik!
Csokoládés banánkenyér
- 115 g dmBio extra szűz kókuszzsír (+15-20 g a forma kikenéséhez)
- 140 g dmBio "C" típusú juharszirup
- 2 nagyobb tojás
- 200 g dmBio hajdinaliszt
- 1 csipet só
- 2 tk dmBio borkő sütőpor
- 50 g darált mandula
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk dmBio Bourbon vanília
- 4 érett banán
- 124 ml dmBio mandulaital
- dmBio étcsokoládé
- dmBio aszalt áfonya
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Öntsük a kókuszzsírt, juharszirupot egy keverőtálba és egy robotgép segítségével dolgozzuk krémesre. Adjunk hozzá két tojást, majd ismét keverjük el a kézi mixerrel. Egy másik tálban keverjük össze a száraz összetevőket (hajdinaliszt, só, sütőpor, darált mandula, fahéj, Bourbon vanília) és öntsük a tojásos keverékhez. Egy villa segítségével törjük pépesre a banánokat és ezt is adjuk a masszánkhoz, végül, de nem utolsó sorban jöhet a mandulaital is.
Ha alaposan összedolgoztuk a tészta alapját, akkor ennél a fázisnál keverhetünk bele csokoládét vagy friss gyümölcsöket, különféle aszalványokat, de akár dióféléket is – az extra hozzávalóknak csak a képzeletünk szabhat határt. Öntsük a masszát egy, a kókuszzsírral kikent formába és az az előmelegített sütőben süssük készre körülbelül 45-50 perc alatt.
Lead fotó: Pexels /Flora Westbrook/

Oldalak
