Besamelmártás - Recept

A besamelmártás elengedhetetlen kelléke a lasagnénak. Ha finom ebédet vagy vacsorát szeretnél készíteni, akkor itt egy tuti recept.
Hozzávalók
- 3 csésze tej
- 4 ek vaj
- ¼ csésze liszt
- 1 tk só, bors
- szerecsendió lereszelve
Elkészítés
Egy edényben, közepes lángon kezdjük el melegíteni a tejet, de ne főzzük túl. Közben a vajat is kezdjük el melegíteni addig, amíg teljesen el nem olvad, majd öntsük hozzá a lisztet és jól keverjük el. Ezt követően óvatosan kezdjük hozzáönteni a vajhoz, de ne hagyjuk abba a kevergetést, majd főzzük tovább körülbelül 10 percig. Ha már pudingszerűre összeállt, akkor tegyük bele a sót és a borsot, majd reszeljük bele a szerecsendiót, és már készen is van.
Ezt is ajánljuk: Mexikói csirkés párnák - Recept