Bécsi kuglóf: Kezdő kukták is lazán megbirkóznak ezzel a recepttel
Gyakran már a recept elolvasásánál elakadnak azok, akik sütni szeretnének valamit, de nem mondhatják tapasztalt séfnek magukat. Ezért most egy olyan süteményt hoztunk nektek, ami egyszerűen elronthatatlan - már ha nem felejtitek el időben kivenni a sütőből.
Bécsi kuglóf - Hozzávalók
- 6 tojás
- 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 1,5 dl víz
- 2 ek kakaópor
- tejszínhab és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá, a tojássárgákhoz pedig adjuk hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és végül az olajat. Ezeket jól vegyítsük el, majd egy vajjal kikent formába öntsük bele a massza háromnegyedét. A maradékhoz szórjunk kakaóport, majd öntsük azt is a tésztához. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 40 perc alatt süssük készre. Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Tálaláskor párosítsuk tejszínhabbal és lekvárral, a hatás pedig biztosan nem marad el!